Kiezen voor sim-only heeft als grootste voordeel de lage kosten. Voor de rest profiteer je van de voordelen van een abonnement, alleen krijg je er geen telefoon bij.

Bij het kiezen van een telefoonabonnement heb je twee keuzes. Je gaat voor een abonnement waar een telefoon een onderdeel van uitmaakt, of je gaat voor de sim-only. Bij een abonnement met een telefoon zit in de maandlasten ook een bedrag verwerkt voor het afbetalen van de telefoon. Dit deel van het abonnement wordt gezien als een lening. Bij de sim-only heb je dus flink lagere maandlasten.

Kiezen voor een sim-only?

Heb je een goedwerkende telefoon die nog niet aan vervanging toe is? Dan ben jij de ideale kandidaat voor een sim-only abonnement. Het enige wat jou nog te doen staat is kiezen waar je behoefte aan hebt. Hoeveel bel je per maand en hoe groot moet jouw databundel zijn? De bundel die je kiest is geldig binnen de EU. Je hoeft voor vakanties dus geen extra buitenlandbundel meer aan te schaffen. Je kunt voor een databundel tot 100 GB gaan. Je moet wel erg je best doen om dit maandelijks op te krijgen.

Hoe kun je veel geld besparen met sim-only?

De meeste telefoonabonnementen met een telefoon bieden jou de modernste toestellen aan. Die zijn natuurlijk leuk om te hebben, maar als je niet perse het modernste toestel hoeft, kies je voor een sim-only abonnement en je koopt zelf het toestel waar jouw voorkeur naar uit gaat. Kiezen voor één van de oudere modellen van bijvoorbeeld Samsung of Apple, levert jou een besparing op van honderden euro’s. Natuurlijk zijn de modernste telefoons geavanceerder, maar meestal zijn de verschillen niet zo groot met de oudere versies.

Na één of twee jaar maak je een nieuwe keuze

Het kiezen van de beste abonnement is een momentopname. Je kunt kiezen voor een abonnement voor één of twee jaar. Door te gaan voor één jaar, kun je volgend jaar een nieuwe keuze maken. Toch heeft een abonnement voor twee jaar als voordeel dat je per maand goedkoper uit bent. Bij twijfel kun je kiezen voor één jaar, want de verschillen in kosten zijn niet groot.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Kijk op de website van KPN voor meer informatie.